Leskovac – Predrag Lazarević, Ljubiša Đorđević i Nikola Panić čine tim koji je sinoć na leskovačkoj Roštiljijadi napravio najveću pljeskavicu na svetu tešku 66 kilograma i 100 grama. Oni su, kao i prošle godine, uspeli da obore sopstveni rekord kada su napravili pljeskavicu od 65 kilograma roštilj mesa. Prečnik ovogodišnje, pre pečenja, bio je za 10 centimetara manji od dva metra, a njena debljina iznosila je 2,1 centimetar.


Iako im ovo nije prvi put leskovačke roštiljdžije nisu krile zadovoljstvo što već dva puta obaraju sopstveni, ali i svetski rekord.


Pročitajte još: Leskovačka "Roštiljijada": Pljeskavica za doručak, pa opet za večeru


- Mnogo nam je značilo iskustvo koje smo stekli ranijih godina. Najvažnije je voditi računa o temperaturi na kojoj se pljeskavica peče, a najkritičniji trenutak je okretanje, jer se zbog velike težine rizikuje da ona pukne i da tako naš dvodnevni trud padne u vodu – kazao je Predrag Lazarević.


Članovi ovog rekorderskog tima ističu da je važna i prirema roštilj mesa koje treba da odstoji.- Meso treba dobro da odleži i da sazri i za njegovu pripremu bilo nam su nam potrebna dva dana, a samo pečenje pljeskavice trajalo je nešto više od sat i po. Nije bilo lako, ali smo presrećni što nam je i ovo godine to pošlo za rukom. Malo nam je, doduše, napukla, ali je žiri to priznao, jer se od nje nije otkinuo ni jedan komad – dodao je Ljubiša Đorđević koji je roštiljdžija pune 33 godine.


U tročlanom rekorderskom timu ističu da nije bilo treme i da su svaki korak dobro pripremili i isplanirali. Oni ni posle trećeg rekorda neće odustati od novih pokušaja da naprave još veću pljeskavicu kakve nema nigde na svetu.