SVE je 28. avgusta u Malom Zvorniku imalo neku simboliku. Na Veliku Gospojinu - veliko slavlje!

Jer, na praznik Uspenja Presevete Bogorodice, i vernici sa obe obale Drine su bili u nesvakidašnjoj prilici da se okupe i posmatraju podizanja krova u obliku zvona na bogomolju u steni, uz samu "krivu" reku - kod Gvozdenog mosta koji povezuje Mali Zvornik sa Zvornikom u Republici Srpskoj.

Pročitajte još: "Novi Ostrog" spaja ljude

I, dok su majstori pod budnim okom stručnjaka pažljivo postavljali delove na visinu bogomolje od čak 40 metara, sveštenstvo predvođeno starešinom lokalnog hrama protom Miletom Tovarevićem je služilo liturgiju na otvorenom...

Kad je "kapa" postavljena, a uz nju i veliko, lepo izliveno zvono, nastalo je oduševljenje i slavlje ovdašnjih ljudi, ali i prijatelja iz RS - uz pesmu i igru, kako je već red i običaj.

- I kao čovek, a posebno kao sveštenik sam srećan zbog toga što je sve obavljeno kako Bog zapoveda i što se naš narod raduje "novom Ostrogu" u kojem već praktikujemo bogosluženja - kaže prota Tovarević koji, uz blagoslov vladike Lavrentija, vodi izgradnju hrama za čije podizanje velike zasluge ima i lokalna samouprava na čijem je čelu prvi čovek Malog Zvornika Zoran Jevtić.

Sveštenstvo je blagosiljalo veliko delo


Podizanje zvona na visinu od 40 metara