PORODICA Marić - Slađana i Miloš, sa sinom Urošem - iz Bele Reke je Eparhiji šabačkoj darovala kuću i 38 ari placa na kojem će, kako je najavljeno, biti podignuta crkva.

Episkop Lavrentije je sa sveštenstvom iz Mačve i Pocerine osveštao lokaciju budućeg hrama i krst postavljen na mestu predviđenom za gradnju, a prisutni su bili ne samo pomenuti darodavci i njihovih najbliži, već i mnoštvo žitelja ovog i susednih sela.

Marići su, inače, tragično izgubili sina Filipa koji je sa nepunih 17 leta pre dve godine stradao u udesu, dok se sa drugom - koji je takođe poginuo - vraćao iz susednog Lipolista.

Pročitajte još - Asfalt koči samovolja

Majka Slađana se posle nenadanog gubitka za utehu molila na Ostrogu, a po povratku iz manastira posvećenog Svetom Vasiliju joj se, kaže, sin Filip prikazao u liku anđela...

- Marići su odmah potom kontaktirali sa nama i izrazili želju da Srpskoj pravoslavnoj crkvi daruju kuću i zemlju za bogomolju - kaže arhijerejski zamenik u Eparhiji šabačkoj protojerej-stavrofor Mirko Vilotić.

IME PO APOSTOLU

Uoči skorog početka radova, već se zna da će buduća crkva biti posvećena Svetom apostolu Filipu, a porodica stradalog mladića veruje da će tako večno živeti i sećanje na njihovog člana koji je dobrotom bio zaslužio da postane ne samo njihov, već i ljubimac čitavog ovog kraja.