PARCELA površine gotovo jednog hektara, nedaleko od centra Aranđelovca, koja je zarasla u korov stvara probleme i građanima koji tu žive, ali i opštinskoj administraciji. U opštini kažu da je reč o privatnom posedu i da ne mogu bez procedure, da brzo reše problem. Građani negoduju i obraćaju se za pomoć medijima.

PROČITAJTE JOŠ - Ambrozija jača od svake uredbe

Građani navode da su se žalili opštinskoj upravi i raznim inspekcijama i prete da će korov i ambroziju sami iseći i odneti pred zgradu opštine.

- Želimo da se problem koliko danas reši, ali reč je o privatnoj parceli, ne o javnoj površini za čije bi održavanje bile zadužene opštinske službe, pa moramo da poštujemo zakonsku proceduru, jer bez dozvole vlasnika ne možemo ući u privatni posed - pravdaju se u opštinskoj upravi.

Dodaju da je opštinska Komunalna inspekcija, odmah po prijemu obaveštenja od građana uputila opomenu na adresu vlasnika parcele. Dali su mu rok od sedam dana da pokosi i uredi svoju parcelu. Ukoliko se na to rešenje ne odazove, sledi podnošenje prijave Republičkoj fitosanitarnoj inspekciji koja bi mogla da da rok od tri dana da vlasnik postupi po nalogu inspekcije.

Ukoliko se u zakonskom roku ne odazove, inspekcija će dati nalog da se korov ukloni o trošku vlasnika.