KROV pumpe NIS-a na Bulevaru cara Lazara u Novom Sadu ,koju Novosađani zovu „Mala pečurka“, srušio se u petak oko 18 časova tokom jakog naleta vetra i kiše.


Pročitajte još: POSLEDICE POPLAVE U LjIGU: Vlasnici mehanizacije o svom trošku saniraju štetu

Tom prilikom lakše povrede je zadobio 32-godišnji vozač automobila marke „pasat“ novosadskih registarskih oznaka. Mladić je usled nagnječenja grudnog koša prevezen u Urgentni centar. Njegov automobil je oštećen.

Ispod krova „pečurke“, u trenutku obrušavanja, bilo je šest automobila koji su čekali u redu za benzin. Prema prvim, nezvaničnim procenama, krov je srušila nagomilana voda na krovu „pečurke“ prečnika oko 15 metara, čiji je odvod bio zapušen, te voda nije mogla blagovremeno da ističe.

Mada je nevreme trajalo oko pet minuta, vetar je uspeo da pootkida mnoge suncobrane i tende sa kafića, a neke od ulica Petrovaradinabile su preplavljene vodom.

NIS - NADOKNADIĆEMO ŠTETU


Iz kompanije NIS-a večeras je saopšteno da je usled pada nadstrešnice na njihovoj pumpi "Mala pečurka" tokom nevremena u Novom Sadu jedna osoba upućena na pregled u Hitnu pomoć, a da su dva vozila potrošača oštećena.


Kompanija NIS će sarađivati sa svim nadležnim organima i službama u utvrđivanju svih činjenica ovim povodom, ukoliko bude potrebno pružiće svu neophodnu pomoć i podršku potrošaču i nadoknaditi svu nastalu štetu, navodi se u saopštenju.