POSETIOCI otvorenih bazena Sajmište, u utorak su evakuisani oko 13 časova zbog curenja hlora. Do incidenta je došlo oko 13 časova, kada su

radnici menjali bocu. Tada je došlo do curenja hlora na prostoru bazena, zbog čega su kupači morali da napuste bazene.

Pročitajte još - Infekcije prete s privatnih bazena?

Na bazene su odmah stigli vatrogasci, ekipe hitne pomoći i policija koja je pomogla prilikom evakuacije kupača, koji su se u tom trenutku zatekli na bazenima. U ovom događaju, nije niko povređen.

U Sportsko poslovnom centru „Vojvodina“ koje upravlja i bazenima na „Sajmištu“, potvrđujući da se dogodio manji incident, kažu da je do curenja manje količine hlora došlo prilikom standradne procesure zamena boca.

- Odmah su obaveštene sve nadležne službe, i preduzete sve neophodne mere – kaže Slobodan Brankov, zadužena za odnose s javnošću u SPC „Vojvodina“. - Objekat poseduje opremu za neutralizaciju hlora, i posetioci, što je najvažnije, ni jednog trenutka nisu bili ugroženi.

Oprema je, kako ističe Brankov, obezbeđena i očekuju da dođe proizvođač i da otkloni kvar. Bazen je ispražnjen iz preventivnih mera, a voda u bazenu je potpuno ispravna.

- Najbitnije je da bezbednost posetilaca i kupača ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje – ističe Brankov. - I pored toga preduzeli smo odgovarajuće mere za svaki slučaj. Kupači koji su želeli, mogli su sa istim ulaznicama da nastave kupanje na bazenima na SPENS-u.

Svi koji su u utorak napustili bazen, u sredu  će moći besplatno da se kupaju.

RENOVIRAN

BAZEN na Sajmištu je renoviran uoči ovogodišnje kupališne sezone, a obnovljene su svlačionice, garderobe, toaleti, prostor za tuševe. U letnjim mesecima ovaj bazen beleži više od 80.000 posetilaca.