U INDUSTRIJSKOJ zoni u Bačkoj Topoli počela je izgradnja mlekare i logističkog centra uvoznika poljoprivredne mehanizacije "Kite" d.o.o.

Za razvoj privredne zone, koja se prostire na 25 hektara i udaljena je kilometar i po od autoputa E75, uloženo je 100 miliona dinara iz opštinske i pokrajinske kase. Radovi su počeli pre dve godine, ove godine je potpuno završena vodovodna i kanalizaciona mreža.

- Počela je izgradnja puteva, kao i izgradnja mlekare, kao i logisitičkog centra "Kite" d.o.o. Kada bude završena, mlekara će obezbediti posao za 30 radnika i za još 30 snabdevača - najavljuje Saša Srdić, predsednik SO Bačka Topola.

PROČITAJTE JOŠ: "Rudnik" u Topoli: Od stečaja do – izvoznika


Ovo je samo početak, zasad ima pet prodatih parcela i dosta zainteresovanih investitora. Lokalna samouprava ne može da otvara radna mesta, ali ono šta može i na čemu intenzivno radimo u poslednje dve godine jeste stvaranje što povoljnijih uslova za dolazak investitora.

Dosad je prodato pet parcela, dve stranim i tri domaćim investitorima. Trenutno se grade dve, a očekuje se i da će treća početi sa radovima ove godine, te da će dogodine u industrijskoj zoni biti otvoreno oko stotinu novih radnih mesta.

PUT I TRAFO

ISTOVREMENO, grade se i dva kilometra puta, koji će omogućiti lakše snabdevanje sirovinama. Planira se i izgradnja trafoa, koji će koštati 7,5 miliona dinara, čime će novih osam parcela imati potpuno obezbeđenu infrastrukturu.