PORED tri bazena koja su lane, za 54 dana, koliko je bilo kupača, dnevno beležila i po 800 posetilaca, žiteljima Trstenika i okoline je ove sezone na raspolaganju i četvrti, u kompleksu ovdašnjeg Sportskog centra.

- U izgradnju novog bazena smo uložili 12 miliona dinara i posle 60 dana dobili neplivački bazen namenjen mlađim generacijama, čime smo rasteretili onaj olimpijskih razmera - kaže prvi čovek Trstenika Aleksandar Ćirić, ističući i to da novo kupalište duboko 110 centimetara ima dimenzije 22 sa 15 metara.

Uz olimpijski i dečji bazen sa toboganima, te onaj namenjem mališanima do četiri godine, sve je bilo spremno za sezonu koja u Trsteniku traje od 15. juna do 15. septembra, ali je kiša pokvarila planove...

Pročitajte još - U Trsteniku niče akva-park za 4.000 ljudi

- Kvalitet vode redovno kontroliše Zavod za javno zdravlje iz Kruševca, a najverniji posetioci su deca. Odlikaši plaćaju samo hiljadu i po dinara, što je polovina sezonske ulaznice, dok vukovci, članovi organizacija osoba sa invaliditetom i osvajači medalja bazene koriste besplatno - ističe direktor SC u Trsteniku Saša Krstić.

Za bezbednost je zaduženo osmoro spasilaca, a Škola plivanja - sa fondom od 20 časova - trenutno u četiri grupe ima 93 polaznika. Po rečima instruktora Nikole Stojića, časovi se održavaju četiri do pet puta sedmično, a cena je hiljadu dinara.

RAJ DO 1. OKTOBRA

TRSTENIK je tradicionalno vezan za vodu. Tokom "Dana na Moravi", organizuju plivački maraton i trku čamaca sa motkom, te "Morava fest" na obalama reke, a odnedavno - na bazenima - i igre na vodi. Za 400.000 evra bespovratne pomoći od KFV banke je najavljeno uređenje šetališta, postavljanje javnog osvetljenja i staza kod visećeg mosta iznad Zapadne Morave, što bi trebalo da bude završeno do 1. oktobra.