IZGRADNjOM prilazne saobraćajnice i parkinga, na prostoru ispod poljoprivredne škole “Radoš Jovanović Selja” je počela realizacija velikog projekta čijim okončanjem će Prokuplje dobiti novu Zelenu pijacu.

Pročitajte još: Bor i Prokuplje dobili status grada

Kako ističu u Opštinskoj upravi, u toku je prva faza radova, a ukupna vrednost radova koji će obuhvatiti i izgradnju mosta premašuje milion evra. Posredstvom Evropske investicione banke, sredstva je obezbedilo Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu...

- Ljudi iz Toplice će dobiti savremenu pijacu izgrađenu po najnovijim standardima, a proizvođači i trgovci bolje uslove za plasiranje robe. Radovi se odvijaju planiranom dinamikom, pa će nova pristupna saobraćajnica biti završena za oko dva meseca - kaže opštinski većnik zadužen za infrastrukturu Filip Jovanović.

Pročitajte još: BOGATA PONUDA VOĆA NA TEZGAMA: Maline najtraženije

Obrazlažući neophodnost izgradnje nove pijace, prvi čovek Prokuplja Aleksandar Simonović kaže da će se opravdanost ove investicije videti kroz prihode koje će Opština ostvariti od izdavanja prostora u zakup.

- Projektom je predviđena izgradnja 15 prodavnica i 60 štandova koje će moći da koristi stotinak proizvođača, a tu će biti i deset skladišta sa hladnjačom. Očekivani prihod koji bi jedinica lokalne samouprave ostvarila na tržištu je 15 miliona, a od lokalnih poljoprivrednika 725.000 dinara mesečno, odnosno 87 miliona godišnje - zaključuje Simonović.