STANOVNICI Veternika i Sajlova od 1. septembra bi, kako je "Novostima" potvrđeno u JGSP "Novi Sad", daleko lakše trebalo da dolaze iz jednog u drugo naselje, a takođe i do Železničke stanice i centra grada. Gradski prevoznik uvodi novu kružnu liniju koja će nositi broj 51.

Na osnovu prethodno sprovedene analize i rezultata brojanja putnika na linijama za Veternik i Sajlovo, kako objašnjavaju u JGSP, predloženo je uvođenje kružne linije Novi Sad - Sajlovo - Veternik - Novi Sad.

PROČITAJTE JOŠ - Novi Sad: Nude i lažne karte

Na potezu Sajlovo - Veternik radi se na izgradnji kanalizacije, pa je početak uvođenja nove linije u javni saobraćaj uslovljen završetkom radova i uređenjem predviđenih autobuskih stajališta.

Linija će biti kružna, tako da će autobusi 51a saobraćati sa Železničke stanice, pa zatim Bulevarom oslobođenja, Futoškom ulicom i Futoškim putem, a zatim Novosadskim putem i ulicama Kralja Petra, Svetozara Miletića, Vojvode Putnika, Vojvode Bojovića, Školskom ulicom Mihajla Pupina, Omladinskom, Novosadskim putem, Ulicom kralja Petra, Ulcicom Donje Sajlovo, pa zatim Rumenačkim putem, Rumenačkom ulicom, i Bulevarom Jaše Tomića do Železničke stanice.


PREDLOG GRAĐANA

MOGUĆNOST uvođenja nove linije za Veternik, kako objašnjavaju u JGSP, razmatra se već duži period, a povod za to su česti zahtevi stanovnika Veternika, upućenih preko tamošnje mesne zajednice.