POŽAREVAC - Po nalogu Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, policija je uhapsila V.M. (42) iz Požarevca, radnicu “Preduzeća za puteve Požarevac” koja, ujedno, obavlja i poslove u sindikatu ovog preduzeća, zbog osnovane sumnje da je izvršila krivično delo pronevera.

Pročitajte još: NANETA MILIONSKA ŠTETA: Zbog korupcije i privrednog kriminala uhapšeno 19 osoba

Sumnja se da je ona, u periodu od 2015. do 2018. godine, neosnovanim podizanjem gotovine sa računa sindikata i prebacivanjem novčanih sredstava na svoje tekuće račune protivpravno prisvojila 2.226.315 dinara. Takođe, njoj je u navedenom periodu preko sindikata preduzeća isporučen ugalj ukupne vrednosti od 220.246 dinara, za koji nije izmirila dugovanja, lažno prikazujući u knjigovodstvenoj dokumentaciji sindikata da nema dug za preuzeti ugalj.

Na ovaj način ona je, kako se sumnja, sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 2.446.551 dinara, za koliko je oštetila sindikat. Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Kraljevu.