NOVOSAĐANKA Senka Bajić (28) je na Svetskom šampionatu u mauntinbordu koje je održano u Sloveniji odbranila titulu najbolje na svetu osvojenu lane u Francuskoj.

Na Brdu kod Kranja joj minulog vikenda nije bilo premca u vožnji "daske sa četiri točka", iako je u konkurenciji bilo više od stotinu takmičarki, a po povratku u Srbiju je svedočila o tome kako je odbraniti titulu najbolje na planeti znatno teže nego je prvi put osvojiti...

- Pripreme su bile naporne i dugotrajne, vredno sam radila na kondiciji, tehnici i taktici, a prava forma se pokazala na trkama. Posle trijumfa, radost sam podelila sa našim takmičarima i navijačima - kaže Senka koja, pored svetske ima i evropsku titulu šampiona, a doktorand je i predavač na novosadskom Fakultetu tehničkih nauka i licencirani trener fitnesa.


PROČITAJTE JOŠ:
Kiša protivnik „Veselog spusta“

Ova talentovana Novosađanka je, inače, studije zaštite životne sredine na završila sa prosekom ocena od 9,71 i master je položila sa desetkom, a od 2013. je na Inženjerstvu zaštite na radu zadužena za studentske vežbe o upravljanju rizicima. Trenutno radi na doktoratu i nada se da će do kraja godine "osvojiti" i tu titulu.