Zmija belouška iznenada je izmilela iz haube jednog automobila u kojem je tokom vožnje prestravila jednu porodicu iz Vladičnog Hana, dok je putovala prema Vranju.

Zmiju su preuzeli predstavnici Udruženja "Poskok" i vratili je u prirodu.

Pročitajte još: U selu kod Vranja nađeno leglo sa 40-tak zmija

Načelnik vranjske Komunalne policije Ivica Tašković rekao je agenciji Beta da se zmija tokom vožnje pojavila na šoferšajbni, ispred vozača koji je odmah zaustavio auto i pozvao policiju, odakle je i dobio broj Udruženja "Poskok" koje se u vranjskom kraju bavi uklanjanjem zmija.

Po njegovim rečima, u vranjskom kraju u odnosu na prethodnu godinu ima ukupno pet do šest puta manje prijava pojave zmija u naseljima nego u isto doba 2017. godine.

Pročitajte još: Pacovi i zmije kidišu na prozore u Žarkovu

"U poređenju s prošlom godinom mnogo je bolja situacija. Ove godine smo od početka aprila imali šest slučajeva građana koji su zvali zato što su videli zmiju u blizini kuća ili u automobilima, dok je prošle godine samo u maju bilo 30-tak takvih slučajeva", rekao je Tašković.

Tašković je rekao i da je Vranje jedini grad u Srbiji gde se Komunalna policija bavi i hvatanjem zmija, na poziv građana, zahvaljujući sporazumu koji grad ima sa udruženjem "Poskok".

Iako je prijava bilo manje, Komunalna policija u Vranju je ove godine imala, uz pomoć Udruženja "Poskok", nekoliko akcija hvatanja i uklanjanja "kapitalnih primeraka" smukova, od kojih je jedan koji je sredinom maja izvađen iz automobila, bio dugačak 2.3 metra, a primetio ga je prodavac na benzinskoj pumpi kada je sipao gorivo.

Smuk dužine od skoro dva metra uklonjen je u maju na poziv stanovnika stambene zgrade kod autobuske stanice u Vranju..