EPARHIJA sremska SPC je, uz pomoć ktitora i Grada Novog Sada, u Petrovaradinu, u delu naselja pod nazivom Širine, izgradila hram Svetog vladike Varnave, koji će ubuduće biti novi centar okupljanja meštana.

To je danas, prilikom osveštanja crkve, istakao gradonačelnik Miloš Vučević, izrazivši zadovoljstvo time što se Novi Sad razvija u različitim segmentima društvenog života.

- Ovaj deo Petrovardina je dugo bio urbanistički zapostavljen. Pre nekoliko decenija tu su bile njive, a danas je to veliko naselje nastalo i mukom i nesrećom, ali i sposobnošću našeg naroda da se skući i izgradi jedan od lepših delova grada. Ponosan sam što je Eparhija Sremska uz ktitore i malu pomoć Grada, bila u mogućnosti da izgradi ovako lep hram.

PROČITAJTE JOŠ - Crkva se imenom veže za Kosmet

Gradonačelnik je najavio da u Petrovaradinu predstoje veliki poslovi na komunalnom i infrastrukturnom uređenju naselja, kao i da će biti ostvarene ozbiljne investicije.

- Jedan od ključnih zahteva građana ovog dela Petrovaradina je autobuska linija koja bi povezala Širine i Puckaroš. Nadam se da će JGSP udovoljiti tom zahtevu i pronaći rešenje kako bi ljudi lakše odlazili na posao i deca u školu - rekao je Vučević.

Bogosluženje u novom hramu predvodio je vladika sremski Vasilije.