U GRADU na Limu u punom su jeku radovi na infrastrukturnim objekatima. Gradski stadion dobiće potpuno savremen izgled, a centralne ulice i trotoari novi asfalt. U toku su radovi i na izgradnji kružnog toka u novom delu grada. Ukupna vrednost investicija iznosi 200 miliona dinara, od čega je Vlada Srbije izdvojila 160 miliona, a ostatak novca obezbeđen je iz lokalne kase.

Povod za velike investicije su Međuopštinske omladinske sportske igre (MOSI), najveća amaterska sportska manifestacija na Balkanu, čiji je domaćin ove godine Priboj. Igre se održavaju od 4. do 8. jula i očekuje se dolazak više od 3.000 sportista iz 34 opštine Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.


PROČITAJTE JOŠ:
Subotica: "Katanac" na školu punu đaka po zakonu

- Trenutno se na stadionu završava atletska staza, radi se hidroizolacija, tribine, postavljaju se sedišta. Radimo i kompletno "presvlačenje" Nemanjine ulice sa trotoarima i platoom, a radi se i kružni tok. Sve su to radovi koji su inače bili potrebni, a MOSI igre su samo ubrzale njihovu realizaciju - kaže prvi čovek Opštine Lazar Rvović.

Direktor Sportskog centra Priboj Savo Spasojević uverava da će svi započeti radovi na stadionu biti završeni do 1. jula.

- Posle radova na atletskoj stazi, sledi postavljanje tartan staze. Na velikoj tribini prioritet je zaštita od prokišnjavanja. Trenutno se postavlja hidroizolacija i očekujemo da će do kraja sedmice da se završi, nakon čega sledi postavljanje betonskih ploča i montaža 4.000 stolica. Takođe se obavljaju i radovi na bazenu, a radi se i igralšte za odbojku na pesku - naglašava Spasojević.

Lazar Rvović

Košarkaš KK Priboj Vuk Koković, istakao je da mu je zadovoljstvo što će sportska infrastruktura nakon sportskih igara, ostati na raspolaganju sportistima.


PROČITAJTE JOŠ:
JEDNAKA PRAVA ZA SVU DECU: Godinu dana Centra za brigu o mladima u Svilajncu

SMEŠTAJ

- Sportisti će boraviti u sedam škola. Uz podršku Ministarstva odbrane obezbedili smo dovoljan broj kreveta koji će biti montirani u školama, tu je i jedan hotel u novom delu grada, prilagođen za ovu namenu, kao i dva motela i privatni smeštaj na području Pribojske banje - kaže Boris Mrdović predsednik Skupštine igara.