POKLONICI automobilizma imaće priliku da uživaju u brzoj vožnji predstojećeg vikenda na stazi Mišeluk, gde će biti održana tradicionalna 36. auto-trka "Velika nagrada Novog Sada", koja će okupiti takmičare iz Srbije i regiona, najavljeno je u ponedeljak na konferenciji za novinare u Gradskoj kući u Novom Sadu.

Član novosadskog Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin istakao je da je "Velika nagrada Novog Sada" jedno od najznačajnijih i najposećenijih takmičenja te vrste u našoj zemlji, i napomenuo da je to prva u kalendaru kružnih trka Sportskog auto i karting saveza Srbije.

- Izuzetno je važno što, pored sportskog, manifestacija ima i edukativni karakter i što promoviše bezbednost u saobraćaju - rekao je Cvjetićanin.

Predsednik "Sportskog auto-moto karting kluba 021 Novi Sad" Marko Sandiki zahvalio se gradu i javnim preduzećima na podršci toj manifestaciji i pozvao ljubitelje automobilizma da 2. i 3. juna uz trke uživaju i u dešavanjima koja će biti organizovana u revijalnom delu programa.

PROČITAJTE JOŠ - Novi Sad u trci za titulu grada sa najviše "zimskih" biciklista

On je objasnio da će u takmičarskom delu vozači biti raspoređeni u 11 klasa u četiri divizije, tako da će biti održane četiri trke.

- Najveće gužve očekujemo u Nacionalnoj klasi "Mali N" i Nacionalnoj klasi "Hibrid". Ove godine biće uvedena i nova "Klasa 1600", u okviru koje će vozači prvi put pokazati svoje automobile i umeće, što će biti izuzetno atraktivno za publiku - istakao je Marko Sandiki.

Dan uoči trka, u petak, na platou SPC "Vojvodina" biće izloženi najbolji trkački automobili a, u saradnji sa nacionalnom Agencijom za bezbednost saobraćaja, biće organizovan poligon za kurs bezbedne vožnje sa simulatorima.


OBUSTAVA SAOBRAĆAJA

OBA takmičarska dana Most slobode će biti zatvoren za saobraćaj, u periodu od 9.30 do 16.30. Izlazak vozila iz grada na sremsku stranu biće moguć preko Trandžamenta, Varadinskog i Drumsko-železničkog mosta, a policija je najavila pojačane aktivnosti kako bi se saobraćaj odvijao bez gužvi i zastoja.Z. G.