ADIS Micanović (45), odbojkaški trener i predsednik Ženskog odbojkaškog kluba "Bambi volej" u Prijepolju posle 16 dana štrajka glađu preksinoć je zbog zdravstvenih problema prebačen u bolnicu. Micanović je, međutim, odbio hranu i izjavio da će posle izlaska iz bolnice ponovo pred zgradu opštine.

Ovog sportskog radnika je dan pre pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja, u borbi za pravednu raspodelu novca za sport podržala i grupa građana. Oni su prošetali Ulicom Nijazije Musabegovića do zgrade lokalne samouprave, gde je Adis štrajkovao, a zatim su predali zahtev u kojem se traži da Komisija za raspodelu novca ponovno boduje "sportski dinar".


PROČITAJTE JOŠ:
I POLICIJA BILA U ČUDU: Penzionisani kontrolor letenja zbog pijanstva završio u zatvoru

Među 150 učesnika šetnje bilo je mnogo mladih ljudi i sportskih radnika. Podršku Micanoviću dao je i reperezentativac Srbije u bacanju kugle Armin Sinančević, kao i lideri i istaknuti članovi opozicionih stranaka.

Učesnici protesta jednoglasni su u oceni da je Micanović nepravedno kažnjen zbog toga što je progovorio o radu pojedinih lokalnih funkcionera, pa je zbog toga klub koji postiže odlične rezultate dobio minornu podršku opštine.

Adis Micanović

Sinančević smatra da Micanović nepravedno kažnjen, ali ga poziva da obustavi štrajk glađu, a lokalnim funkcionerima poručuje da "sednu za sto".

U ime sportskih radnika govorio je Savo Pušica, a u ime privrednika to je učinio i Osman Ćatić koji je obećao finansijsku pomoć klubu. Na skupu su pored sportista viđeni i lideri opozicionih stranaka.