ĐAK trećeg razreda pirotske Tehničke škole, Lazar Dimov, na atraktivnom smeru tehničara za kompjutersko upravljanje, odličan je i po ocenama, ali i po rezultatima koje iz praktične nastave postiže već tri godine. Pobede i medalje na takmičenjima srednjih škola, regionalnog i republičkog karaktera omogućavaju mu da bez prijemnog, naredne godine upiše Mašinski fakultet koji je njegova budućnost.

Pročitajte još:Edukacija mladih talenata

To što svakodnevno putuje na nastavu u Pirot od svog sela Sukovo, gde živi sa roditeljima Marinom i Goranom, kaže da mu i nije neki problem, jer je već navikao.

- Prvu pobedu sam ostvario pre dve godine kada sam bio najbolji na regionalnom nadmetanju, dok sam na republičkom osvojio dve nagrade. U drugoj godini sam se takmičio u praktičnoj izradi delova za autolimarstvo i to na CNC mašini koja je neka vrsta kompjutera. Ove godine sam takođe bio dobar u nadmetanju sa vršnjacima iz republike i osvojio prvo mesto.

Pročitajte još: USPEH MLADIH MATEMATIČARA: Tri zlata i tri bronze sa olimpijade u Bugarskoj

Svakako da su za moj, ali i uspehe mojih vršnjaka zaslužni mentori profesori Jasmina Jovanović, Darko Božić i nastavnik praktične nastave Borislav Golubović - priča Lazar i već sada najavljuje nastavak školovanja sledeće godine kada okonča četvrti razred.