MEĐU štandovima koji su svojim proizvodima skretali pažnju posetilaca na Festivalu cveća u Požarevcu, bio je i štand Gorana Stevića (48), iz Vlajkovca kod Brusa, koji je nudio svoje proizvode od voća i povrća. Mnoštvo šarenih tegli i flaša mamilo je poglede, a u njima su se nalazili ajvar, džemovi, slatko i rakije. Goran kaže da sve te proizvode pravi od voća i povrća koje on i njegova porodica uzgajaju na sopstvenim plantažama, na padinama Kopaonika, na nadmorskoj visini iznad 500 metara, gde nema zagađenja, pa su svi proizvodi ekološki.

Pročitajte još: Borba za „Kralja ajvara“ u Sokobanji (FOTO)

- Pravimo ajvar od naših paprika, džemove i slatko od šljiva, dunja, kupina, jagoda, borovnica... Imamo i razne vrste meda i voćne sirupe, ali i više vrsta rakije - pojašnjava Goran.

Ovim poslom on se bavi već 15 godina, uz veliki trud i bez određenog radnog vremena, jer voće i povrće zahtevaju stalnu pažnju i negu. U tim poslovima mu pomaže cela porodica - roditelji, supruga i deca. Osim sopstvenih njiva, imaju i hladnjaču, tako da su u potpunosti opremljeni za ovaj porodični posao.

Sa svojim asortimanom Goran krstari celom Srbijom, obilazeći manifestacije različitog tipa.

- Pre dolaska u Požarevac, za prvomajske praznike, svoje proizvode predstavio sam na manifestaciji održanoj na Paliću, a uskoro mi sledi izlaganje i u Novom Sadu - kaže Goran.

Cene proizvoda porodice Stević pogodne su za svačiji džep. Tegla slatkog je 600 dinara, ajvara 500, med staje 700, a voćni sirupi 500. Od domaćih rakija, čija je cena 1.200 dinara, ima rakiju od kleke, kruške, kajsije, kupina i dunja.

PROMOCIJA

- Manifestacije po Srbiji odlična su prilika da predstavim svoj asortiman i promovišem zdravu, ekološku, domaću proizvodnju. U Požarevcu sam prvi put, nadam se ne i poslednji. Ovde je pohvalno to što sam zakup prodajnog mesta platio samo 2.000 za dva dana, koliko traje Festival cveća - kaže Goran.