PROBLEMI koje sam zatekao jesu ozbiljni, ali, nisu tako veliki kao što sam očekivao, i kao što je u medijima predstavljano, tako da verujem da ćemo, naravno, uz mere štednje i odgovorno poslovanje, uspeti da ih prevaziđemo do kraja godine - ovako, tri nedelje od stupanja na dužnost, za "Novosti", referiše Milovan Amidžić, vršilac dužnosti direktora JGSP "Novi Sad".

Amidžić je, podsećamo, direktor postao posle ostavke kompletnog rukovodstva preduzeća, a takođe i najave generalnog štrajka radnika ovog preduzeća, nezadovoljnih zaradama i uslovima rada.

- Ovih dana privodim kraju formiranje timova, koji će se baviti rešavanjem problema koje smo zatekli - objašnjava Amidžić. - Naravno, ne očekujem čuda, ali siguran sam da će odgovoran rad dati prave rezultate.

PROČITAJTE JOŠ - Novi Sad: Milovan Amidžić na čelu gradskog prevoznika

U rešavanje problema u preduzeću, kako ističe Amidžić, još od njegovog dolaska u JGSP, uključeni su i predstavnici sindikalnih organizacija ovog preduzeća.

- Imali smo, u tri nedelje, pet sastanaka - precizira Amidžić. - Sindikalci i mi u rukovodstvu smo na istom zadatku. Moramo da radimo zajedno i, naravno jedni bez drugih ništa ne možemo da učinimo. I kolege iz sindikata su svesne problema u preduzeću, sa njima otvoreno razgovaramo i verujem da rezultati neće izostati.

REŠENjE Milovan Amidžić

Amidžić, takođe, ističe kako je u ovom momentu suviše rano da se govori o pitanju povećanja zarada, ali, i da će i taj problem biti predmet kolektivnog pregovaranja.

- O ovom pitanju, koje i jeste najveći problem za radnike, tek će biti razgovora, ali, sa druge strane, moramo imati u vidu da nas propisi prilično ograničavaju - jasan je Amidžić. - Naravno, to ne znači da pomaka neće biti...


OPTIMALAN BROJ RADNIKA

U PREDUZEĆU trenutno imamo optimalan broj radnika, koji mogu da realizuju sve naše polaske, u okviru reda vožnje - jasan je Amidžić. - Samim tim, zatražićemo od Vlade Srbije da nam dozvolu za zapošljavanje još 80 radnika produži do kraja godine. Tako ćemo biti u mogućnosti da nadoknadimo eventualne odlaske radnika.