POSETIOCI 85. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, koji se održava od 15. do 21. maja, najvećeg i najznačajnijeg agrobiznis događaja u centralnoj i jugoistočnoj Evropi, i ove godine će, kako je najavljeno, moći da računaju na popuste za kupovinu traktora i poljoprivredne mehanizacije. Ove mašine će moći da kupe po ceni koja će biti i za trećinu niža od uobičajene.

Za izložbu poljoprivredne mehanizacije svake godine vlada izuzetno interesovanje.

Pročitajte još: Mehanizacija nikad povoljnija

- Poslovno udruženje uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije nastupa sa 20 članica - preciziraju na Sajmu. - Pored njih, mašine i opremu će predstaviti i firme iz Austrije, Češke, Indije, Italije, Nemačke, Turske, Rumunije, Slovenije i Ukrajine. Među izlagačima će ove godine biti i Unija proizvođača poljoprivredne mehanizacije Italije.,

Pročitajte još: Smotra agrara u Novom Sadu

Posetioci koji planiraju da kupe mehanizaciju, takođe, mogu da računaju na niže cene i povoljnije uslove pri kupovini. Prema najavama, najveći popusti biće na štandu "FPM Agromehanike", gde će traktori, mašine i rezervni delovi biti nuđeni po cenama nižim i do 30 odsto. I ostale članice Udruženja uvoznika mehanizacije će podržati poljoprivredne proizvođače popustima, povoljnim kreditima i akcijama, tako da se očekuju sniženja od tri do 10 odsto.

Ulaznice će koštati 600 dinara, za grupe od 15 i više osoba, cena je 400 dinara, dok đaci i studenti, takođe u organizovanim posetama plaćaju 200 dinara, koliko košta i ulaznica za penzionere i decu od sedam do dvanaest godina.


U IGRI DVA TRAKTORA I FREZA

Posetioci će u poklon-igri moći da dobiju dva traktora i roto-frezu, a "Agropanonka" je pripremila traktor "belarus 622" i roto-frezu "hisarlar". Povodom 100 godina proizvodnje "džon dir" traktora, zastupnik tog brenda u Srbiji, "Kite", pokloniće traktor "džon dir 5045 d".