NIŠLIJE ŠKOLUJU NAJBOLJE: Dupla kruna od mesara i pekara

D. ALIHODžIĆ

21. 04. 2018. u 16:15

Na 18. republičkom takmičenju u oblasti proizvodnje i prerade hrane učenici Prehrambeno-hemijske škole u Nišu osvojili su dva prva mesta-školuju najboljeg mesara i pekara u Srbiji

НИШЛИЈЕ ШКОЛУЈУ НАЈБОЉЕ: Дупла круна од месара и пекара

Dušan Ćirić, mesar i Oliver Stojkov, pekar sa peharima Foto D. Alihodžić

NA 18. republičkom takmičenju u oblasti proizvodnje i prerade hrane učenici Prehrambeno-hemijske škole u Nišu osvojili su dva prva mesta-školuju najboljeg mesara i pekara u Srbiji. Učenik trećeg razreda Dušan Ćirić iz Badnjevca uspeo je da za osam minuta "sredi" but, dok je Oliver Stojkov napravio kiflice "kao duša". Obojica su osvojila i maksimalan broj bodova u teoretskom znanju.

Direktorka škole Tanja Mikić Nikolić i profesorke Slavica Stojiljković i Nevenka Nikolić ne kriju ponos što su uspeli da u žestokoj konkurenciji osvoje "duplu" krunu.

- Do sada smo osvajali treće mesto, a sad prvo i to puta dva, kaže direktorka koja ističe da škola ima sedam obrazovnih profila za četvorogodišnje i trogodišnje školovanje.

- Možemo da sa svojim učenicima stanemo "na crtu" svim stručnim školama i gimnazijama kada je u pitanju teoretsko i praktično znanje.

Njene reči potvrđuju i profesorke Slavica i Nevena koje su za ovo takmičenje skoro dve godine pripremale Dušana i Olivera.

- Za 30 godina u prosveti nisam imala učenika kao što je Dušan Ćirić. Ima i znanje i vaspitanje tako da verujem da je ovo priznanje samo kruna njegovog trogodišnjeg školovanja, kaže profesorka Slavica.

Dušanu prijaju reči hvale, ali veli da je ovo uspeh cele škole. On ne brine za budućnost jer već ima planove čime će se baviti.

- Pripremam polako prostor za jednu radionicu za preradu mesa u mom selu. Bavim se malo i pčelarstvom, tako da ću čim diplomiram imati posao - veli Dušan.

Posao čeka i šampiona Olivera koga sa nestrpljenjem očekuju u kompaniji "Branković", da ga radno angažuju. Kod njih je obavljao praksu tako da se pokazao kao vredan i odgovoran radnik.

Direktorka škole Tanja Mikić Nikolić

NEMA IH NA BIROU

OVA škola svake godine upisuje po 15 mesara i pekara, ali je zanimljivo da nijednog nema na tržištu rada nakon što završe školovanje.

- Svi odmah dobijaju posao, ne samo u Nišu nego širom Evrope. Veoma su cenjeni jer se trudimo da ih naučimo teoriju i osposobimo da pravo iz klupe uđu u radionice - kaže direktorka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije