RAZGOVOR Miloša Vučevića, gradonačelnika Novog Sada, sa Milanom Stanivukovićem, direktorom JGSP "Novi Sad" imao je neočekivan epilog. Stanivuković je, zbog problema u preduzeću, a i najavljenog intenziviranja protesta i mogućeg štrajka, podneo ostavku zajedno sa rukovodstvom ovog preduzeća.

Pročitajte još: Bez dogovora sa vozačima JGSP "Novi Sad"

Sada već bivši direktor JGSP, kako je navedeno u saopštenju gradskih vlasti, na sastanku sa gradonačelnikom Vučevićem, bio je sa članovima najužeg rukovodstva ovog preduzeća - pomoćnicima direktora, savetnikom direktora i izvršnim direktorom preduzeća.

- Na sastanku je ukazano na nedopustive pojave i dešavanja, kao i na čitav niz nagomilanih problema u poslovanju unutar kolektiva, a za koje rukovodstvo preduzeća snosi odgovornost - stoji u saopštenju.

Pročitajte još: Autobusi u Novom Sadu staju?

Stanivuković je zbog toga podneo ostavku Skupštini Novog Sada, a istovremeno direktoru su podnete ostavke na mesta pomoćnika, savetnika direktora i izvršnog direktora preduzeća.

Novi Sad, kako se navodi u saopštenju, neće dozvoliti da smena rukovodstva JGSP utiče na funkcionisanje javnog prevoza u gradu i prigradskim naseljima, a Skupština grada će već na narednoj sednici konstatovati ostavku direktora.

Gradonačelnik Vučević je još pre desetak dana posle štrajka upozorenja radnika JGSP koji je trajao sat vremena, istakao kako će sukobi u ovom preduzeću biti brzo rešeni, kako građani više ne bi trpeli zbog nesuglasica između rukovodstva i dela zaposlenih u gradskom prevozniku.

- Apsolutno je nedopustivo da zbog nesporazuma unutar javnog gradskog preduzeća ispaštaju građani - ocenio je tada gradonačelnik Vučević. - Stanje u JGSP je takvo da sam na ivici živaca i nemam razumevanja za poteze unutar preduzeća.

Milan Stanivuković

Gradonačelnik je dodao kako budžetska inspekcija radi u tom preduzeću već pun mesec, i kako bi vrlo brzo trebalo da bude gotov izveštaj o stanju u JGSP.

- Mislim da je dobro što su članovi Nadzornog odbora preduzeća podneli ostavke, jer njihov rad nije bio kvalitetan - bio je direktan Vučević.

ODLOŽEN ŠTRAJK

OBRAD Tepić, lider sindikata Nezavisnost u JGSP, najavio je da će štrajkački odbor ovog preduzeća da se sastane danas i da analizira novonastalu situaciju.

- Štrajk će, siguran sam, biti odložen - istakao je Tepić. - Ali ne odustajemo od zahteva da nam se plate povećaju i da se izvrši reorganizacija preduzeća.