AUTOBUSI JGSP "Novi Sad" mogli bi, kako je "Novostima" potvrdio Obrad Tepić, lider sindikata Nezavisnost, koji u ovom preduzeću okuplja 580 članova, da se u ponedeljak, 16. aprila, zaustave na duže od jednog sata. Radnici gradskog preduzeća, prema Tepićevim rečima, nisu u utorak, i pored višesatnih pregovora, uspeli da nađu zajednički jezik sa poslodavcima, tako da planiraju da stupe u generalni štrajk.

Pročitajte još: Novi Sad: Preti potpuno zaustavljanje gradskih autobusa

Deo zaposlenih u gradskom saobraćajnom preduzeću, podsećamo, već je 21. marta održao jednosatni štrajk upozorenja, a autobusi su stajali od 13 do 14 časova. I tada je istaknuto kako su dva osnovna zahteva radnika okupljenih u Nezavisnosti povećanje zarada i reorganizacija u preduzeću.

- Imali smo duge pregovore, ali, od štrajka upozorenja do sada, nismo uspeli da nađemo rešenje, tako da je, kako stvari stoje, štrajk jedina opcija - navodi Tepić. - O realizaciji štrajka tek preostaje da se dogovorimo, i treba da odredimo kako će biti ispunjen minimalni proces rada.

ZAKON BRANI UVEĆANjE PLATA

POSLOVODSTVO JGSP, inače, u vreme štrajka upozorenja, navelo je da zahtev za povećanje zarada ne mogu da ispune, jer je na snazi zakon koji to ne dopušta, a istaknuto je i da reorganizacija nema veze sa sindikalnim delovanjem.