NOVOSAĐANKA, profesorka na Vojnoj akademiji u Beogradu, Ksenija Bubnjević (37), pobednica 25. novosadskog polumaratona, održanog uz učešće 1.200 dugoprugaša iz 23 zemlje, pokazala je na stazi istrajnost, upornost, posvećenost... sve odlike neophodne i u samom životu.

Na čuvenoj trci imala je najznačajniju podršku ćerke Kaline i supruga Đorđa.

Pročitajte još: POLUMARATON U NOVOM SADU: Takmičari iz 23 zemlje

- Kalina je moj glavni navijač - kaže Bubnjevićeva za "Novosti". - Ima tri i po godine i daje mi motiv i podsticaj da i dalje budem u sportu. Njen osmeh je dodatna energija za mene. Istina, od kada sam majka, imam drugačiji pristup sportu, s obzirom na to da je manje slobodnih aktivnosti, pa se sportom bavim rekreativno.

Bubnjevićeva je završila Fakultet fizičkog vaspitanja u Novom Sadu, pripadnik je VS, a pored obaveza na akademiji, radi i na sopstvenoj edukaciji i usavršavanju.

- Studentkinja sam pete godine doktorskih studija na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Beogradu. Radim na uticaju vežbanja tokom trudnoće i efektima po zdravlje budućih majki - napominje Ksenija.

Pročitajte još: POLUMARATON U NOVOM SADU: Dugoprugaši za četvrt veka

Njen radni dan obiluje obavezama, ali dobra organizacija je, kako kaže, više od polovine urađenog posla. Sportom je aktivno počela da se bavi još kao studentkinja, upravo na "Novosadskom maratonu"

pre gotovo dve decenije.


MEDALjE

KSENIJA je osvojila zlato za Srbiju na Letnjem biatlonu 2008, zatim je na Balkanskom šampionatu u Beogradu bila prva na dugom triatlonu, osvojila srebro na Državnom prvenstvu na Paliću u trci na 50 kilometara... Posebno joj je drago odličje sa Vojnog prvenstva sveta u Italiji 2017. godine kada je sa damama VS osvojila bronzu.