POSLE 30 dana radova i rekonstrukcije seoske ambulante u Velikim Radincima, meštani neće više morati da odlaze lekaru u Bešenovu, već to od sada mogu u svom selu. Ukupni radovi su koštali 3,5 miliona dinara, a finasirao ih je Grad Sremska Mitrovica uz pomoć Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Na objektu je urađena potpuno nova krovna konstrukcija, unutrašnja i spoljašnja stolarija, fasaderski i molerski radovi, podne obloge, dva toaleta i kupljen je novi nameštaj. Podizanje primarne zdravstvene zaštite na viši nivo i veća briga o građanima koji žive u selima, kako je naglasio Vladimir Sanader, gradonačelnik Sremske Mitrovice, svakako su jedan od ciljeva lokalne samouprave.

- Želimo da svako naše selo ima ambulantu i lekara.

PROČITAJTE JOŠ - Lekari i u selima

Pored toga što finasiramo 10 lekara iz gradskog budžeta, trudimo se da svim našim građanima omogućimo što bolje i kvalitetnije zdravstvene usluge u svojim ambulantama - istakao je Sanader.


RADENKOVIĆ NA REDU

IZ Kancelarije za javna ulaganja najavljeno je da ovo nije jedini objekat koji se radio na području Sremske Mitrovice. Veoma brzo bi trebalo da počne uređenje ambulante u Radenkoviću, ali i u sremskomitrovačkoj bolnici.