DEO zaposlenih u JGSP "Novi Sad" u sredu su održali jednočasovni štrajk upozorenja, i vozači nisu prevozili putnike od 13 do 14 časova. Na svim vozilima su stajala obaveštenja o obustavi rada, a Novosađani i žitelji prigradskih naselja su na taj način bili obavešteni da 60 minuta neće biti polazaka i prevoza.

Zaposleni okupljeni u sindikalnoj organizaciji "Nezavisnost" ističu dva osnovna zahteva, a to su povećanje zarada i reorganizacija u preduzeću.

Pročitajte još:Novi Sad: Preti potpuno zaustavljanje gradskih autobusa

- Obustava je trajala jedan sat vremena i sve je završeno bez ijednog incidenta - kaže Obrad Tepić, predsednik Sindikata "Nezavisnost" u gradskom prevozniku, napominjući da su putnici imali razumevanja. - Nastavićemo da insistiramo na našim zahtevima, a sledeće poteze saopštićemo narednih dana.

Povodom jednočasovne obustave rada, u JGSP "Novi Sad" kažu da su predstavnici sindikata došli na sastanak, ali da nisu bili spremni na bilo kakav kompromis.

- Prvi zahtev - povećanje plata - nismo u mogućnosti da ispunimo, s obzirom na to da je na snazi zakon kojim su zarade ograničene i umanjene - navode u JGSP "Novi Sad".

Kada je reč o drugom zahtevu, koji se tiče reorganizacije, u gradskom prevozniku ističu da to nema nikakve veze sa sindikalnim delovanjem.


Pročitajte još:JGSP "Novi Sad" u vozni park ulaže 120 miliona dinara

BEZ ZAMENA

DA ne bi došlo do sukoba među vozačima, rukovodstvo je odlučilo da ne šalju zamene u vreme najavljene obustave. Pojačali su rad dispečera i otpravnika, kako bi se posle 14 časova prevoz odvijao po redu vožnje.