UČENICI VI/3 odeljenja OŠ "Radoje Domanović" u Paraćinu su, u saradnji sa razrednim starešinom i kolektivom škole, uspešno završili akciju prikupljanja novca za pomoć njihovom drugu Filipu Miladinoviću koji je oboleo od cerebralne paralize.

S obzirom na to da je on vezan za kolica, najpre su želeli da mu mehanička zamene električnim, ali se ispostavilo da su potrebe Filipa i njegove samohrane majke znatno veće, pa se humanim đacima priključila i lokalna zajednica. Delom sakupljenog novca je namiren njihov dug za struju...

Pročitajte još: POMOGLI BOLESNOM DRUGU: Filip dobio šporet i električna kolica

U međuvremenu se pojavio i tračak nade da bi Filip - posle operacije i rehabilitacije - ipak mogao da prohoda, što je akciji dalo novi zamah i rezultiralo je obezbeđivanjem dovoljne količine sredstava, te gašenjem namenskog bankarskog računa.

Pročitajte još: Prikupili 20.000 evra za malog Dušana

- Najbitnije je to što su vršnjaci lepo primili Filipa i u svemu ga podržavaju. Naravno, zahvaljujemo se svim paraćinskim školama, privrednicima, ustanovama, folklornim društvima... uključujući mnoge koji nisu iz Paraćina, a odazvali su se apelu - kaže razredni starešina VI/3 Ankica Stevanović.