OBJEKAT Gradske apoteke u Paraćinu - koji je potpuno rekonstruisan zahvaljujući sredstvima Vladine Kancelarije za javna ulaganja - predstavlja prvi od nekoliko projekata koje će u ovoj godini lokalna samouprava realizovati u saradnji sa državom.

Pročitajte još: Paraćin: Manjak lekova pod lupom

Pre potpisivanja zapisnika o primopredaji, konstatovano je da su svi predviđeni radovi završeni u dogovorenom roku.

Direktorka ove zdravstvene ustanove Nadica Sekulić kaže da su rešeni svi problemi sa instalacijama, zamenjena je stolarija, urađeni novi mokri čvorovi, saniran plafon... Sve je, dakle, spremno da se paraćinski farmaceuti do kraja marta vrate na staru adresu.

Pročitajte još: Paraćin: Pronašli lek i za - apoteku

- Pripremamo projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju dve osmorazredne ustanove, gradske OŠ "Radoje Domanović" i škole u Drenovcu. Reč je o velikim investicijama u kompletnu rekonstrukciju, uz mogućnost dogradnje objekta u gradu. Planiramo još obnovu i proširivanje zgrade Centra za socijalni rad koji već godinama muče nedostatak prostora i neadekvatni uslovi za rad sa korisnicima - ističe prvi čovek Paraćina Saša Paunović, najavljujući da će u saradnji sa državom na red doći i potpuna rekonstrukcija svih objekata nekadašnjeg Zdravstvenog centra, odnosno Bolnice i Doma zdravlja.

S obzirom na to da je predviđena temeljna obnova čak 10.000 kvadrata, i sama izrada projektne dokumentacije predstavlja veliki izazov za lokalnu samoupravu kojoj je taj posao poveren po ovlašćenju Ministarstva zdravlja. Samu rekonstrukciju - koja podrazumeva i dogradnju, te povezivanje svih paviljona takozvanim toplim hodnicima - finansiraće država.

TROŠKOVI

ZA osavremenjavanje Opšte bolnice i Doma zdravlja u Paraćinu država je opredelila pet miliona evra, a tačan iznos neophodnih sredstava biće poznat kada se okonča projektovanje za koje će lokalna samouprava morati da izdvoji oko 20 miliona dinara.