NA mestu nekadašnje vršačke livnice, između Gradskog jezera i međunarodnog puta za Rumuniju, uveliko se gradi prvi ritejl park u Vršcu "Stop šop", austrijske firme "Imofinans", koji bi trebalo da bude otvoren 26. aprila. Lokalna samouprava u ovoj višemilionskoj investiciji, koja se realizuje na 8.200 kvadratnih metara, vidi veliku šansu za smanjenje stope nezaposlenosti, s obzirom na to da je predviđeno da u 22 radnje poznatih svetskih i domaćih brendova bude zaposleno između 250 i 300 Vrščana.

Kako bi poslodavci iz ovog trgovinskog lanca što lakše našli odgovarajuću radnu snagu, grad Vršac i "Imofinans" su zajedno organizovali sajam zapošljavanja, kom se odazvao veliki broj sugrađana svih generacija.

PROČITAJTE JOŠ - Turci nam donose 4.000 radnih mesta

- U Vršcu ima oko 4.700 nezaposlenih, a 47 odsto su ljudi sa srednjom stručnom spremom. Ovo je dobra prilika da baš oni nađu posao, jer je za naveći broj ponuđenih radnih mesta potreban taj stepen obrazovanja - kaže gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

JOKSIMOVIĆ PEVA NA OTVARANjU

"STOP šop" u Vršcu je peti ritejl park "Imofinansa" u Srbiji. Već postoji u Čačku, Nišu, Valjevu i Lazarevcu, a uskoro i u Požarevcu i Sremskoj Mitrovici. Na otvaranju u Vršcu pevaće Željko Joksimović.