TURSKA kompanija "Fleks akademi" je u Priboju pokrenula proizvodnju creva, čeličnih cevi, šupljih profila i fitinga, a pogon u Slobodnoj zoni se prostire na površini od 20.000 kvadrata. Probnim radovima i obukom u ovoj fabrici je trenutno obuhvaćeno 80 radnika, a investitor najavljuje da će do kraja godine - kada bude kompletirana serijska proizvodnja - posao dobiti ukupno 300 ljudi.

Inače, u sredu su - posle gotovo šest meseci opremanja proizvodnog pogona i montaže prvog kontingenta automatskih mašina za finalnu proizvodnju - sa trake sišle prve cevi, namenjene inostranom kupcu.

PROČITAJTE JOŠ - FAP isporučio novih deset vozila vojsci Srbije

- Probnu fazu smo započeli sa 20 mašina za finalnu proizvodnju cevi, a uskoro očekujemo i nove. Za deset dana bi trebalo da stigne kompletna linija kojom ćemo početi serijsku proizvodnju čeličnih cevi, a i labaratorija za testiranje će biti gotova tokom naredne dve sedmice, što će označiti start prve faze u punom kapacitetu, uz angažovanje 160 radnika - kaže direktor firme Sulajman Karakus.

Podsetimo, konkurs "Fleks akademija" za prijem radnika je za kratko vreme izazvao veliku pažnju više od hiljadu nezaposlenih u gradu na Limu, a među zainteresovanima je najviše bilo bivših radnika nekadašnjeg pribojskog industrijskog giganata FAP.

- Posle gotovo sedam godina rada, ostao sam na ulici i već se pripremao da sa porodicom napustim Priboj... Slučajno sam saznao za konkurs, prijavio se i prošao testiranje, pa sam dobio posao u svojoj struci i radiću kao električar - kaže Dragan Stikić, ne skrivajući zadovoljstvo zbog činjenice da će, ipak, moći da ostane u rodnom gradu.


GIGANT

TURSKA firma "Fleks akademi" može da se pohvali višedecenijskim iskustvom u proizvodnji čeličnih cevi, a svoje proizvode uspešno plasira širom Evrope i Azije, na tržišta u više od 20 zemalja.