RODITELjI Ljubinke i Marije Cekić, učenica vlasotinačke gimnazije "Stevan Jakovljević", dobili su priznanje od škole svoje dece jer za skoro osam godina školovanja nikada nisu izostale sa nastave. Dve sestre su, osim što nemaju nijedan izostanak, ostvarile odličan uspeh i primereno vladanje.

Pročitajte još: Štedeli pa kupili obuću svom drugaru

Nastavničko veće i Školski odbor su zaključili da su odgovornost prema školskim obavezama učenice ponele iz porodičnog doma, pa su zbog toga njihovim roditeljima, Predragu i Danijeli, dodelili posebno priznanje.

- Kada smo na sednicama analizirali uspeh učenika, primetili smo da sestre Cekić nikada nisu izostale sa nastave. Zato sam sa zadovoljstvom prihvatio predlog kolega da ovog puta nagradimo roditelje, jer je očigledno da su Ljubinka i Marija odgovorno ponašanje naučile u porodičnom domu. Ima još takvih učenika u našoj školi, ali je retkost da oba đaka dolaze iz iste porodice - kaže Živan Šušulić, direktor vlasotinačke gimnazije.

Nagrađeni roditelji bili su počasni gosti škole prilikom proslave Svetog Save kada im je uručena zahvalnica i kao nagrada - knjige.

Ljubinka je po završetku gimnazije upisala studije srpskog jezika, a Marija je maturantkinja koja planira da na jesen započne studije matematike.

Pročitajte još: POMOGLI BOLESNOM DRUGU: Filip dobio šporet i električna kolica

Škola je na ovaj način htela da ukaže i na to da primer dece koja nemaju izostanke postaje retkost. Cekići nisu krili zadovoljstvo zbog nagrade koju su dobili, ali su i naglasili da je redovan dolazak na nastavu nešto što se podrazumeva i da takav stav dele i njihove ćerke.