ČETVOROČLANA delegacija nezadovoljnih radnika JGSP "Novi Sad" upoznala je u ponedeljak gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića s problemima s kojima se gradski prevoznik suočava. Najveći problem je upravo odlazak iskusnih vozača iz preduzeća.

Nezadovoljni radnici JGSP, podsećamo, uz podršku sindikata "Nezavisnost", pre nekoliko dana održali su protestni skup na kojem su odlučili da od vrha novosadske vlasti zatraže smenu rukovodstva i preduzimanje hitnih mera da se reši sve teža situacija u preduzeću. Uz odlazak vozača, kao najveće probleme istakli su i to što se ne obnavlja vozni park, što nema povećanja zarada, kao i izostanak uvođenja elektronskog sistema naplate.

Gradonačelnik Vučević je, pošto je pažljivo saslušao radnike, istakao da je dobro poslovanje JGSP u interesu svih građana Novog Sada.

PROČITAJTE JOŠ - JGSP "Novi Sad" u vozni park ulaže 120 miliona dinara

- U okvirima svoje nadležnosti preduzeću sve adekvatne mere u cilju utvrđivanja iznetih informacija - naveo je Vučević. - Posle toga, na osnovu precizno utvrđenog činjeničnog stanja, biće preduzete potrebne aktivnosti kako bi se osigurao nesmetan rad tog preduzeća.

Da su razgovori bili dugi i teški, potvrdio je, za "Novosti", i Obrad Tepić, predsednik sindikata "Nezavisnost" u ovom preduzeću i učesnik sastanka.

DOVOLjNO VOZAČA IZ JGSP je prošle nedelje saopšteno kako su u saradnji sa gradskim vlastima uspeli da obezbede dovoljan broj radnika i da je ovaj rezultat postignut domaćinskim poslovanjem i redovnim planiranjem, uz podršku gradonačelnika Vučevića i gradskih vlasti. Poslovodstvo ovog preduzeća takođe navodi kako im je komisija Vlade Srbije odobrila zapošljavanje još 30 vozača.

- Upoznali smo gradonačelnika sa svim problemima koje preduzeće ima, a najznačajniji je upravo odlazak iskusnih vozača - bio je jasan Tepić. - Nadamo se da će gradonačelnik Vučević ubrzo saslušati i drugu stranu - predstavnike poslovodstva, a zatim da će krenuti u rešavanje problema.

Tepić je takođe naveo kako iza pregovaračkog tima, koji ima devet članova, od kojih su četvorica učestvovala u pregovorima, stoji više od polovine zaposlenih i gotovo 90 odsto vozačkog osoblja iz firme.

- Nadamo se da će se stvari promeniti - jasan je Tepić. - Verujem da će uskoro biti još sastanaka i da će problemi početi da se rešavaju.


STIŽU MOLBE

U JGSP ističu kako svakodnevno dobijaju po nekoliko molbi vozača koji žele da rade u tom preduzeću, a javljaju se čak i vozači iz Beograda i ostalih gradova u državi. Njihov broj se povećao sa 610, koliko ih je bilo pre tri godine, na 640, što je dovoljno da se obezbedi javni prevoz.