SVILAJNAC - Apsolutni šampion 54. međunarodnog resavskog poljoprivrednog sajma u Svilajncu je krava Sisica, vlasnika Aleksandra Jeremića iz Vojske. Šampionka među junicama je Višnja, Dragana Todorovića iz Dublja, prva pratilja je junica Lana Poljoprivredne škole iz Svilajnca, a druga Resavka iz staje Momčila Katića iz Crkvenca.

Za šampionku u kategoriji prvotelki proglašena je Ceca, vlasnika Markusa Đorđevića iz Kušiljeva, za prvu pratilju Melina, Bobana Ristića iz Bobova, a za drugu pratilju Dona, Poljoprivredne škole iz Svilajnca.

Pročitajte još: Ukrase prodaju, pa putuju


Šampionka među kravama bila je Ana, grlo Poljoprivredne škole iz Svilajnca, prva pratilja bila je Nelica, Dragana Todorovića iz Dublja, a druga pratilja Albu Dragiše Nikolića iz Svilajnca.

Pročitajte još: Pirot: Festival sira i kačkavalja(FOTO)


Na sajmu je bilo izloženo 120 grla, a Opština je za njihove vlasnike obezbedila po 5.000 dinara. Vlasnik apsolutne šampionke nagrađen je sa 50.000 dinara, vlasnici šampionki sa po 40.000 dinara, a pratilja sa po 20.000 dinara. Ovako kvalitetna grla nesumnjivo su rezultat dugogodišnjih mera Opštine, poput beskamatnih kredita, besplatnog osemenjavanje krava i podele 300 besplatnih junica iz inostranstva. Uzgajivače najboljih grla nagradili su i brojni sponzori sajma.

Pročitajte još: Jagodina: Litija duga 13 kilometara