GRAD na Limu će do kraja godine dobiti savremenu uličnu led rasvetu, a posao vredan 71 milion dinara će do 2020. biti finansiran iz lokalnog budžeta. Posle postupka javne nabavke, izgradnja, nabavka i montaža svetiljki, te obezbeđivanje opreme za upravljanje sistemom na teritoriji čitavog Prijepolja, povereni su tročlanom konzorcijumu firmi "Javna rasvetljava" iz Ljubljane, "Minel-Šreder" iz Beograda i "Elektrovolt" iz Valjeva. Ugovorom je predviđeno da izvođač radova ugradnju led rasvete započne već sredinom septembra.

- Ugradnja 2.700 uličnih svetiljaka je investicija koja će se, samo od uštede električne enrgije, sama isplatiti u roku od tri godine - procenjuje, u ime pomenutog konzorcijuma, direktor prodaje u beogradskoj firmi Nenad Plazinčić. - Jer, Prijepolje će dobiti modernu uličnu rasvetu i obezbediti komforno osvetljenje, a troškovi održavanja će biti smanjeni za čak 70 odsto.

Jedan od potpisnika ugovora, prvi čovek lokalne samouprave Dragoljub Zindović zato najavljuje da će sredstva koja su u budžetu bila namenjena za održavanje stare rasvete i utrošak električne energije, tokom narednih 36 meseci biti usmerena za finansiranje ugradnje led rasvete.

- Ponudu smo prihvatili prvenstveno zato što nam nisu potrebna dodatna sredstva iz budžeta. Verujemo da će posao biti završen prema planiranoj dinamici - kaže Zindović, uveren da će već dogodine u istoriju otići česti kvarovi zbog kojih se dešavalo da i najuže gradsko jezgro Prijepolja danima bude u mraku.

* Foto: Zoran Jovanović


ISKUSTVO

KONZORCIJUM tri pomenute firme, kojem je poveren veliki posao u gradu na Limu, tokom 2015. je izgradio sistem i postavio novu led rasvetu u Novoj Varoši.

Inače, garancija na svaku postavljenu sijalicu novije generacije je - sedam godina.