PARAĆIN - Prvi put posle više godina, Opštinsko veće je donelo odluku o racionalnoj potrošnji, odnosno zabranilo nenamensko korišćenje.

Kako navodi direktor JP za vodovod i kanalizaciju "Paraćin" Nebojša Simić, Komunalna inspekcija će kontrolisati poštovanje opštinske odluke po kojoj je do 30. septembra zabranjeno vodu za piće upotrebljavati za zalivanje bašti, zelenih površina, trotoara i dvorišta, te za pranje vozila.

Uz to, zabeleženo je i nekoliko kvarova na glavnom dovodu od izvorišta Sveta Petka, u Izvoru do Paraćina, zbog čega je i Ćuprija ostajala bez vode s tog napajališta.

Uprkos činjenici da su radnici "Vodovoda" maksimalno angažovani i kvarove otklanjaju veoma brzo, nezadovoljstvo građana se "prelilo" i na društvene mreže - posebno zbog redovnog zalivanja zelenih površina i cvetnih leja automatskim sistemima. Iz "Vodovoda", međutim, poručuju da ovi sistemi koriste tehničku vodu, odnosno imaju sopstvene izvore i pumpe.

KIŠA

VALjEVO - Povećana potrošnja vode je dovela do restrikcija u snabdevanju na teritoriji Lajkovca, Uba i Ljiga, problema ima i u drugim delovima Kolubarskog okruga, ali ovdašnji JKP "Vodovod" još neće predložiti Štabu za vanredne situacije uvođenje ograničenja. I u Valjevu je, međutim, neophodno racionalno korišćenje vode, s obzirom na to da je trenutna potrošnja dostigla 400 litara u sekundi. Kiša koja je pala poslednjeg dana vikenda je znatno popravila situaciju.