PUTNICI JGSP "Novi Sad" voziće se u skorije vreme većim brojem komfornih autobusa, opremljenih klima-uređajima. Gradski prevoznik je najnovijim rebalansom budžeta dobio duplo veću subvenciju od ranije najavljenih 60 miliona dinara.

Samim tim će i broj vozila koje planira da nabavi biti duplo veći. Koliko tačno novih autobusa, da li "duplih" ili "singl", biće poznato kada se raspišu tenderi.

- Zahvaljujući uspešnom poslovanju JKP "Novosadska toplana", stekli su se uslovi da JGSP "Novi Sad" izdvojimo više novca - poručuje gradonačelnik Miloš Vučević i dodaje da će JGSP dobiti 120 miliona dinara.

Gradski prevoznik je planirao da iz sopstvenih sredstava za nabavku novih autobusa uloži 43 miliona dinara. Podsećamo da je JGSP poslednju nabavku imao prošle godine - 10 zglobnih i devet solo voila.

Na ulicama svakodnevno, po letnjem redu vožnje, saobraća 170 autobusa na gradskim i prigradskim linijama. U voznom parku preduzeća ima ukupno 270 autobusa.

Vučević je najavio i mogućnost korekcije cena karata za prevoz, zbog činjenice da se u Novom Sadu plaća, gotovo sigurno, najjeftiniji gradski prevoz, navodeći da bi poskupljenje moglo da iznosi pet dinara.