NA šestoj "Gulašijadi", u Vlasu nedaleko od Vranja, pobedu je odnela ekipa "Gute", koju čine nastavnici OŠ "20. oktobar". Drugo mesto osvojio je tim kuvara iz vranjskog restorana "Dvor", dok je treće pripalo Stanojku Iliću Čiku, privatnom ugostitelju iz Vranja.

Takmičenje je održano u dvorištu seoske škole, a pobedničkom timu je dodeljen trofejni kotlić. Dužnost da objektivno oceni kvalitet takmičarskih gulaša imao je žiri sastavljen od nastavnika škola iz vranjskog kraja, kojim je predsedavao Jovica Stevanović, prosvetni savetnik odeljenja Školske uprave Leskovac.

Kapiten pobedničke ekipe nastavnik geografije, Dragutin Pešić Gute, poručuje da je, osim kulinarske umešnosti, tajna njihovog uspeha u prijateljstvu i druženju.

- Mi se često sastajemo i za razliku od kuvara, kojima je to posao, mi pravimo gulaš u prijateljskoj atmosferi. Probamo, menjamo i razmenjujemo različite recepte. Ovaj pobednički gulaš spremljen je po mađarskom receptu, u kojem se koristi kombinovano svinjsko i teleće meso. Imamo i neke male tajne, koje, ipak, ne bih želeo da otkrivam - kaže uz osmeh prezadovoljni Gute.

Dragutin Pešić

Pored kapitena, u ekipi koja je i pretprošle godine trijumfovala na "Gulašijadi", još su i nastavnik fizike Dejan, učitelj Slaviša i njihova deca Danica, Vera, Vuki, Vesa i Anđela, na koje prenose ljubav prema kulinarstvu, spremajući ih polako da nastave porodični hobi.

Gulaš začinjen prijateljstvom

NA FEŠTI PREKO 600 GOSTIJU

SVETKOVINA gulaša u Vlasu održava se paralelno sa memorijalnim turnirom u malom fudbalu i odbojci "Radojica Ivanović", u znak sećanja na prerano preminulog učitelja, čije ime nosi. Feštu, koja privlači veliku pažnju meštana celog kraja, organizuju MZ Vlase i OŠ "20. oktobar". Ove godine je turnire i "Gulašijadu" posetilo više od 600 posetilaca.