TRADICIONALNOM "Vidovdanskom večeri" u Narodnoj biblioteci u Jagodini, koja se održava u okviru 32. Književnog festivala "Srpsko pero" na kojoj učestvuju pisci iz Pomoravlja i Srbije, su počele "Vidovdanske svečanosti" u Pomoravlju.

Centralna svečanost, posvećena Vidovdanu, Boju na Kosovu i knezu Lazaru, održaće se 28. juna u porti manastira Ravanica kod Ćuprije, zadužbini kneza Lazara, u kojoj počivaju mošti kneza, saopšteno je iz opštine Ćuprija.

"Vidovdanske svečanosti" u Ćupriji počeće 26. juna u Zavičajnom muzeju "Horeum Margi", izložbom srednjovekovnog oružja "Kupinik - poslednja prestonica srpskih despota", koju priređuju Zavičajni muzej iz Rume i Vojni muzej iz Beograda.

Narednog dana u ćuprijskom muzeju biće upriličena promocija knjige "Srpski viteški kod" Marka Aleksića.

U porti Ravanice, 28. juna je celodnevni program, a u kom učestvuju Viteški klub Svibor, konjički klub Nebesko brdo a biće upriličeno i druženje likovnih umetnika, Kreativna radionica Predškolske ustanove "Dečja radost" iz Ćuprije...

LITURGIJA

U svim crkvama i hramovima Pomoravlja, Resave i Levča, biće održane liturgije i parastosi kosovskim junacima, a u Jagodini i ispred Spomenika ratnicima svih srpskih ratova na Skveru omladine u centru grada.