KRAGUJEVAC - Jedina nada za spas devetogodišnje Teodore Vranješević iz grada na Lepenici, koja je obolela od teškog oblika akutne mijeloidne leukemije, je transplantacija kostne srži u Nemačkoj. Međutim, za zahvat na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Frankfurtu je potrebno 350.000 evra.

- Supruga i ja radimo u medijima i pomenutu sumu ne bismo uspeli da sakupimo ni za tri života - kaže Bogdan Vranješević.

U ovoj teškoj situaciji je dodatni problem i - vreme. Jer, za prikupljanje novca na raspolaganju je tek desetak dana...

Do aprila prošle godine malena Teodora je živela kao i svako drugo dete. Išla je u drugi razred OŠ "Svetozar Marković" u Kragujevcu, igrala se sa drugarima i mlađim bratom Đorđem. Iznenada - zbog malaksalosti, te bolova u nogama i bledila - lekari su posle analiza ustanovili da boluje od teške bolesti i od 13. maja prošle godine se leči na Institutu za majku i dete u Beogradu.

RAČUNI ZA UPLATE

NOVČANU pomoć za Teodorino lečenje moguće je uplatiti na dinarski i devizni račun Bogdana Vranješevića u "Erste banci": 340-32003872-78, odnosno Corespodent bank for 978 incoming payments (navesti oznaku valute) SWIFT CODE: GIBAATWG ERSTE GROUP BANK AG WIEN, AUSTRIA. ACCOUNT OF THE BENEFICIARI WITH SWIFT CODE: GIBARS22, ERSTE BANK A.D. NOVI SAD, BENEFICIARY:IBAN RS35340000003200387278, na ime Vranješević Bogdan, Lepenički bulevar 27, Kragujevac, Internacional Paiments Department Erste bank a. d. Novi Sad