KNIĆ - Jak vetar i olujno nevreme su još početkom maja odneli krov sa dvospratne zgrade u centru varošice, pa stanari strahuju od svake jače kiše jer znaju šta im sleduje: nameštanje najlona, "šetanje" lavora, pomeranje nameštaja...

Šteta je procenjena na oko dva miliona dinara i Opštinska uprava je, nedugo posle nevremena, iz budžeta izdvojila tek nešto više od 200.000 dinara, a ostatak je trebalo da solidarno obezbede vlasnici stanova i lokala u prizemlju.

- Tu se nalaze prostorije "Pošte" i "Dunav osiguranja", ali od njih nikako da dobijemo informaciju kada će obezbediti svoj deo novca. Jer, mi smo našli izvođača radova koji je obećao da će krov postaviti ispod cene, pa smo sakupili i deo sredstava, ali je to nedovoljno da bismo isplatili oko milion i po - kaže Bojan Kuzmanović, jedan od stanara i pokretač akcije za popravku krova.

Njegova komšinica, penzionerka Mila Gavrilović zazire od predstojeće zime, svesna da bez krova ne mogu mirno da sačekaju prve snegove. Kaže da bi dve pomenute firme iz prizemlja pod hitno trebalo da se uključe u sanaciju, jer ostali - mahom ljudi skromnijih prihoda - nisu u stanju da nadoknade i njihov deo...

U međuvremenu su kiše dodatno oštetile zgradu, pa je vlaga stigla gotovo do prizemlja. Stanari kažu da im pokućstvo već uveliko propada, a tek je kraj avgusta.

OBEĆANjA

- OD nadležnih iz "Pošte" i "Dunav osiguranja" u Beogradu redovno pokušavamo da dobijemo obaveštenje o tome kada će uplatiti novac i redovno su nam obećavali da će ispuniti svoje obaveze. Nažalost, do danas od toga nema ništa, a po poslednjim informacijama se čekao samo potpis direktora... - prenosi Kuzmanović.