JEDAN od najboljih učenika mašinske škole "15. februar" iz Niša u poslednjih 15 godina, Jovan Milić, kao student prve godine ovdašnjeg Mašinskog fakulteta je dobio Svetosavsku nagradu jer je sa drugovima osnovao učeničku kompaniju za proizvodnju i distribuciju bumeranga, po kojoj su on i Niš postali poznati u čitavom svetu.

U obrazloženju velikog priznanja, navedeno je i to da su proizvodi njegove kompanije bili predstavljeni na multikulturalnoj večeri koju je organizovao UNESKO, a Jovan je bio i najmlađi govornik na jednom od panela tokom Biznis foruma na Kopaoniku 2014.

Ovaj nesvakidašnji mladi čovek, međutim, već je dobio i najveću nagradu grada Niša - pod nazivom "11. januar", za 2014. godinu - a predložili su ga ne samo njegovi drugovi, već i znatan broj Nišlija. Jer, Jovan je nedavno napravio sajt svog odeljenja, sajt o caru Konstantinu na osam jezika, a i vlasnik je TV kanala, te autor knjige "Niška kaldrma" i zbirke dečjih priča pod naslovom "Da imam krila".

- Ovo je dokaz da se rad u Srbiji isplati - kaže skromni Milić koji je sa grupom studenata Mašinskog fakulteta u Nišu do sada pomogao 93 socijalno ugrožene porodice u Srbiji, ali i siromašne mlade ljude iz drugih zemalja: Albanije i BiH, odvajajući od skromnih džeparaca i stipendija.

Humanitarne aktivnosti sprovode i publikuju posredstvom internet-sajta "Nađi Raula", čiji je idejni tvorac...