VALjEVO - Po presudi Vrhovnog kasacionog suda, dr Mihailo Jokić ne može da bude predsednik Skupštine grada na Kolubari, ali odluka nije konačna, jer je postupak vraćen u Upravni sud.

Početkom prošle godine, podsetimo - kada je formirana nova vladajuća koalicija, bez odbornika SNS - bila je pokrenuta inicijativa za sazivanje vanredne sednice Skupštine grada 28. februara, koju je, inače, tadašnji predsednik dr Mihailo Jokić bio zakazao za 13. mart. Na vanrednoj sednici, smenjeni su Jokić, te Vitomir Mitrović, zamenik gradonačelnika, svi funkcioneri, direktori i članovi upravnih odbora javnih preduzeća i ustanova iz redova naprednjaka.

Upravni sud je uvažio Jokićevu tužbu i poništio Rešenje o razrešenju predsednika Skupštine grada, pa je u julu prošle godine on vraćen na funkciju predsednika lokalnog parlamenta, ali je gradska vlast tvrdila da je zakon na njihovoj strani, jer je Upravni sud statut Valjeva stavio iznad Zakona o lokalnoj samoupravi...

- Iz moralnih razloga neću čekati konačnu odluku suda, pa napuštam mesto predsednika Skupštine grada - rekao je na jučerašnjoj sednici dr Mihailo Jokić.

Sekretar Skupštine grada, Aleksandar Janković, međutim, tvrdi da Jokić nije podneo ostavku, već da je odlukom suda sprečen da obavlja tu funkciju. Do nove odluke, sednice gradskog parlamenta vodiće zamenik predsednika Skupštine, Jovan Lukić.

GUŽVA OKO FOTELjE

PODSETIMO, posle smene dr Mihaila Jokića, vladajuća većina za predsednika Skupštine grada izabrala je Slavicu Pantelić Cupać.

- Kada je sud vratio Jokića na funkciju, ja sam sklonjena sa mesta predsednika Skupštine, a ne razrešena... Sada postoji presuda kojom se ukida odluka o njegovom vraćanju, predmet se ponovo nalazi u Upravnom sudu i, ako je tako, onda sam ja i dalje predsednik Skupštine grada - ukazuje Slavica Pantelić Cupać.