POTRAGA za Nebojšom Ilićem (33), članom jednog beogradskog ronilačkog kluba, koji je u sredu po podne nestao u dubinama jezera Zaovine na Tari, trajala je i danas. U pretragu jezera, saznajemo, su se uključili i ronioci Žandarmerije.

Trojica ronilaca iz Beograda - Nebojša Ilić, Nemanja Nikitović (42) i Aleksandar Jovanović (31) sa opremom su zaronili u dubine jezera. U pitanju je bilo, saznajemo, rekreativno ronjenje, odnosno obuka, na mestu gde je jezero duboko između 40 i 50 metara, a posle nekog vremena Nikitović i Jovanović su izronili, ali se Ilić, međutim, nije pojavio.

Beograđani su u sredu pre podne došli na jezero Zaovine kod Bajine Bašte, da rekreativno rone na većim dubinama - saznajemo iz izvora bliskog istrazi.

- Oko podneva, sva trojica su u blizini brane Lazići zaronili, jedan blizu drugog, do dubine oko 75 metara, a onda se razdvojili. Posle otprilike sat i po, dva ronioca su izronila, ali trećeg nije bilo.

Policijskoj stanici u Bajinoj Bašti u sredu oko 16 časova prijavljen je nestanak tridesettrogodišnjeg muškarca iz Beograda. O nestanku ronioca u jezeru obavešteni su Više i Osnovno javno tužilaštvo u Užicu, te Ronilački centar Žandarmerije.

PILOT "VIZ ERA"

RONILAC koji je nestao u vodama Zaovinskog jezera bio je profesionalni pilot mađarske avio-kompanije "Viz er". Ilić je u ovoj kompaniji zaposlen već osam godina, a njegove kolege nisu htele da daju bilo kakve informacije dok potraga ne bude završena.

- Jedino što možemo da kažemo u ovom trenutku je da smo mislima sa porodicom našeg pilota - poručili su iz "Viz era".