Porodica Lazić u Svilajncu iz koje potiče i u kojoj živi i nevenčana supruga sa troje maloletne dece rudara Željka Miletića zatrpanog u jami Stromosten Rudnika "Rembas", dobiće montažnu kuću površine 85 kvadrata, izjavila je Tanjugu zamenica predsednika opštine Svilajnac Danijela Stojadinović.

"Učinili smo napor da ova porodica bude prva koja će dobiti kuću, i na taj način će biti zbrinuta i porodica rudara majka sa troje dece", istakla je Stojadinović.

Ona je rekla da je njegova porodica i inače bila u programu izgradnje nove kuće, jer je objekat u kojem su živeli supruga rudara sa troje dece, veoma oštećen u poplavi koja je zadesila Svilajnac 15.maja a opština se potrudila da oni budu prvi", objasnila je Stojadinović.

Ono što smo još uradili to je da smo porodici rudara, pre četiri dana dali vanrednu novčana pomoć od 10.000 dinara, i činimo sve ostalo što je u našoj mogućnosti da im pomognemo, dodala je Stojadinović i istakla da će opština pomoći ovoj porodici i kroz

praćenje i razvoj dece "koja su inače pod prismotrom Centra za socijaloni rad".

Reč je o vanbračnoj zajednici sa troje dece i oni po Zakonu potpadaju pod brigu centra za socijalni rad, a žive u roditeljskoj kući majke, objasnila je Stojanović.

Porodici rudara, pre dva dana ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić, je u Svilajncu uručio ključeve stana u kojem će živeti dok im se ne sagradi kuća.

Stan je ustupila Termoelektrana "Morava" iz Svilajnca.