NIŠ - Direktor je učeničke kompanije koja proizvodi bumerange, vlasnik BWS TV kanala, autor knjige „Niška kaldrma“ i zbirke dečjih priča „Da imam krila“. Napravio je sajt svog odeljenja i o caru Konstantinu na osam jezika.

I baš zato, žiri za dodelu nagrade „11. januar“ za ovu godinu nije se dvoumio kada je jednoglasno odučio da ovo priznanje bude dodeljeno i Jovanu Miliću (17), učeniku treće godine smera tehničara robotike niške Mašinsko-tehničke škole „15. maj“.

Njega su predložili školski drugovi, a Jovan je najmlađi laureat najprestižnije nagrade grada Niša, koja se dodeljuje za izuzetne rezultate i doprinos popularizaciji Niša.

Mlađani Jovan kaže da je zahvalan svojoj školi i organizaciji „Dostignuća mladih u Srbiji“, jer su mu omogućili da dosta napreduje.

- Nagrada je dokaz da se rad u Srbiji isplati - kaže Milić. - Možda imamo nekih prepreka u našoj zemlji, ali to treba da nam da podstrek da idemo dalje, a ne da plačemo za nečim nedostižnim. Trebalo bi da uživamo u onome što nam je dato, pa čak i kada imamo platu od samo 15.000 dinara. Bitno je ono u srcu i duši što nosimo.

Učenička kompanija „Bumerang vuden sord“ MTŠ „15. maj“ u Nišu postala je poznata po tome što proizvodi bumerang, poznati sportski rekvizit, iako se nalaze na hiljade i hiljade kilometara daleko od Australije, njegove postojbine.

Jovan i njegovi drugovi su napravi i sajt, kako bi lakše savladili gradivo. Tako sada javno objavljuju lekcije koje su maksimalno uprostili i učinili zanimljivim.