ARHIMANDRIT Arsenije Cvetković (60), starešina manastira Kaona, kod Šapca, poginuo je u ponedeljak oko podneva, u selu Zagrađe kod Gornjeg Milanovca. Iguman je jedan od uglednijih duhovnika SPC, sa svešteno-monaškim stažom dužim od četiri decenije. Otac Arsenije nastradao je u saobraćajnoj nesreći, kada je automobil kojim je upravljao, pri brzini od oko 100 kilometara na čas, udario je betonski zid kraj puta. U eparhiji šabačkoj objašnjavaju da „nije bilo tragova kočenja, što ukazuje na mogući srčani ili moždani udar, prilikom vožnje, budući da je arhimandrit imao izvesnih zdravstvenih tegoba“.

- Čitav svešteno-monaški život, do poslednjeg daha, Arsenije je proveo u manastiru Kaona, gde je na mestu igumana nasledio sadašnjeg episkopa valjevskog Milutina - objašnjava protođakon Ljubomir Ranković iz Eparhije šabačke. - Sedamdesetih i osamdesetih, u tom manastiru, organizovana je nastava veronauke, što je bilo hrabro za to doba.

U Eparhiji šabačkoj osnovan je odbor za sahranu na čijem je čelu episkop Lavrentije (Trifunović). Iguman će počivati u manastiru gde je proveo pune četiri decenije.