PEĆINCI - Posle najavljene smene sa mesta načelnika Odeljenja za društvene delatnosti u opštini Pećinci, Dragica Petković upala je u kancelariju i napala šefa Opšte službe Željka Trbovića, zbog čega je morala da interveniše i policija. I dok Dragica Petković tvrdi da je to politički progon, Trbović tumači da je reč o izmenjenoj sistematizaciji radnih mesta, iz koje je za mesto načelnika Odeljenja za društvene delatnosti "ispala" njena kvalifikacija - diplomirani politikolog.

- To je klasičan politički mobing nove vlasti - optužuje suspendovana načelnica Dragica Petković. - Smenjuju me samo zato što sam član DS, a ne zato što sam neradnik, ili bukadžija. Išala sam direktno i lično da od načelnika tražim objašnjenje za smenu.

Prema kazivanju zaposlenih u zgradi lokalne uprave, "razgovor" dvoje čelnika nije bio nimalo diskretan. Svađa je odjekivala u celoj zgradi sve do portirnice. Kako bi predupredili eventualne nemile događaje, neko iz zgrade u pomoć je pozvao policiju. Međutim, uoči dolaska policije, načelnički "razgovor" je već bio završen, a Petkovićeva je demonstrativno napustila zgradu.

PRIJAVA ZBOG napada na službeno lice, svog šefa, policija je protiv načelnice Odeljenja za društvene delatnosti Dragice Petković podnela prekršajnu prijavu.

- Iznenadnim upadom u kancelariju, načelnica je odmah počela da viče, psuje, omalovažava i preti, navodno, zbog toga što je čula od nekih koleginica kako će ostati bez posla - priznaje da nije očekivao tako agresivan napad svog saradnika Trbović. - Tačno je da se radi nova sistematizacija i ona neće više biti načelnica službe društvenih delatnosti, kako zbog ranijeg ponašanja, tako i zbog kvalifikacije. Ali, bez posla ostati neće, niko nije dobio otkaz dolaskom nove vlasti, već će biti raspoređena na drugo odgovarajuće radno mesto prema stručnoj spremi.

Dragica Petković zvanično je i dalje načelnik Odeljenja društvenih delatnosti, mada je odlukom svog šefa Trbovića suspendovana, uz pokretanje disciplinskog postupka.