NOVI PAZAR - Delegacija Gradske uprave, koju je predvodio član Gradskog veća Seadetin Mujezinović, u sredu je, ipak, uprkos najavi rukovodstva ovdašnjeg Zdravstvenog centra da neće primiti donaciju, Ginekološko-akušerskom odeljenju uručila 30 kompleta spavaćica sa maramama, za porodilje muslimanke, koje se oblače po tradicionalnim islamskim običajima.

Direktor ZC, primarijus dr Avdo Ćerenić, nije prisustvovao prijemu donacije, jer je - kako je saopšteno - bio angažovan u operacionoj sali, pa su pred darodavce izašli dr Sead Šačić, načelnik Ginekološko-akušerskog odeljenja, i dr Nermin Feković, direktor Bolnice koji je, ovom prilikom, podsetio da je Ministarstvo zdravlja finansiralo veliki broj projekata, te da uprava ZC priprema nove, koji će poboljšati rad ove ustanove.

Potvrđujući da je bilo nesporazuma sa direktorom Zdravstvenog centra, dr Avdom Ćeranićem, većnik Mujezinović objasnio je da se Gradska uprava na ovaj potez odlučila u interesu pacijenata i žitelja Novog Pazara.

- Zdravstveni centar je, u svakom smislu, građanska ustanova i otvoren je za sve. Isto tako, moram da naglasim kako “pokrivene muslimanke” imaju izvanredan tretman kako u ovoj bolnici, tako i širom Srbije, gde se prema njima odnose sa velikim poštovanjem - zaključio je Seadetin Mujezinović.