OSNOVNA škola „Petefi brigada“ u Kuli, Muzička škola „Petar Krančević“ u Sremskoj Mitrovici, Srednja tehnička škola „Mileva Marić“ u Titelu i pojedinci - mr Jovanka Terzić, profesor biologije u Gimnaziji „Isidora Sekulić“ i Jugoslava Lulić, profesor jugoslovenske književnosti i srpskohrvatskog jezika u tehničkoj školi „9. maj“ u Bačkoj Palanci, ovogodišnji su dobitnici prestižnog priznanja „Dr Đorđe Natošević“.

Nagrada koja se sastoji od plakete, povelje i novčane nagrade u utorak je uručena dobitnicima na svečanosti u Vladi Vojvodine, za ostvarene izuzetne rezultate u prethodne dve godine u vaspitno-obrazovnom radu.

DOBRA SARADNJA - NAŠA Osnovna i Srednja škola proslavlja 50 godina - ponosno ističe direktorka, i dodaje da je spečifisnost ove obrazovne ustanove u tome što omogućava muzičko školovanje đacima uzrasta od četiri do 24 godine. Ostvarili smo saradnju sa narodom Japana, a prošle godine sa Izraelom - kaže Jovanka Ivanić.

Muzičkoj školi „Petar Krančević“ u Sremskoj Mitrovici sa pola veka dugom tradicijom, priznanje je dodeljeno za izuzetan doprinos u radu sa decom, ali i za organizovanje festivala dece školskog i predškolskog uzrasta, Međunarodnog festivala gudača. Za Osnovnu školu „Petefi brigada“ u Kuli, žiri se odlučio zato što su, kako je rečeno, postigli dobre rezultate u obrazovnom radu, negovanju estetske kulture i međuljudske tolerancije.

Srednja tehnička škola „Mileva Marić“ u Titelu, nagradu je zaslužila jer se zaposleni i đaci zalažu da je značajno razvijanje svesti o zajedništvu i saradnja sa užom i širom lokalnom zajednicom. Mr Jovanka Terzić, mnogo je učinila na popularizaciji nastave biologije, istovremeno nastavljajući da se stručno usavršava, a Jugoslava Lulić je vredno priznanje zaslužila izuzetnim pedagoškim radom, posebno sa darovitim učenicima koji su postizali značajne rezultate na takmičenjima.

SKUPŠTINE PODSETIMO da je odlukom Skupštine AP Vojvodine, 12. aprila 1996. godine ustanovljeno priznanje „Dr Đorđe Natošević“. Od tada do danas je dodeljeno ukupno 57 priznanja, a ovogodišnja dodela je po četrnaesta po redu. Priznanje se sastoji od povelje, plakete i novčane nagrade, a može se dodeliti ustanovi ili pojedincu.

Ne krijući zadovoljstvo što je Muzička škola iz Sremske Mitrovice dobitnik priznanja, njena direktorka Jovanka Ivanić, kaže da je nagrada došla u pravo vreme u prave ruke.

Profesorki biologije Jovanki Terzić, ovo je kako kaže, prva veća nagrada, koja je za nju obavezujuća, ali i dokaz da je na dobrom putu u svom radu.

Čestitajući nagrađenima, Andor Deli, pokrajinski sekretar za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, kazao je da je svima poznato da je u ovim vremenima, sa puno svakodnevnih problema, veoma teško postići izuzetnost, a ovogodišnji dobitnici su pokazali da je to moguće.